torsdag 10. februar 2011

Week 6/52 - 52uker project: Theme Streetphotography

This weeks theme was chosen by Line Storlid and I simpelthen loved it. It was a theme which wasn't reachable for me at first sight but after thinking, trial and fail, I must admit...I just love streetphotography

This picture has been taken in a hurry in Vigelandsparken, Oslo a day where the snow was falling and the whole city was chaos. Three french touristgirls heading for the bus...Se prosjekt 52uker 6/52 for flere vakre bilder

Simen Soltvedt Gatefoto
Ståle Ertzgaard: En plass i solen
Jan Ivar Vik: 50 pluss i minus 15
Anne Ueland: Shopping Break
Stein-Evert: Ferdighandlet!
Line: Roses, menn and big birds
Geir Ertzgaard: Et øyeblikk!
Yngve Thoresen: Working With Ice
Monia Elise Tønnessen: Passing By
Vibeke Prestmo Valestrand: Beathe Malene was here 

8 kommentarer:

 1. Dette var et deilig bilde der de tre personene går midt mellom den flotte allén med høyrøyste trær i perfekt linje på begge sider. Flott komposisjon, herligt skue med snøen på bakken, i lufta og i trærne. Ja dette bildet likte jeg veldig godt, og syns du har løst temaet og utfordringen uttmerket Jelrik. Well done!!!!

  (Bare litt konstruktiv tilbakemelding på tampen her :om jeg skulle ønsket noe annerledes er det at jeg fikk sett enda mer av trærne /og toppen av de, samt et lite stykke til med stien som er så flott, men som sagt liker løsningen kjempegodt! man skulle ikke tro du var så ny i gamet. Du leverer som om du skulle holdt på mye lengre enn 2 knppe uker!!!! Jeg er imponert!!!

  Ha en super helg!
  Line;O)))

  SvarSlett
 2. Veldig fint bilde, Jelrik. Jeg liker veldig godt ideen og svarthvitt-konverteringen. Bildet har veldig fine toner. Skulle ønsket å sett en versjon av bildet hvor du hadde tiltet kameraet enda mer oppover, slik at personene som går havner i den nederste tredjedelen av bildet, og at to tredjedeler var de høye trærne, fortsettelsen av stien bortover og muligens noe himmel. Ingen fasit, kun et forslag. Det spiller heller liten rolle, for bildet er veldig bra!

  SvarSlett
 3. Flott bilde og god løsning på temadagen.

  Jeg er litt av samme oppfatning som Jan Ivar. Tror med fordel at 3/4 av bunnen kunne vært kuttet og heller hatt med mer av trærne oppover. Et lavt perspektiv vil gjøre bildet enda mer spennende.

  SvarSlett
 4. Takk for fine tilbakemeldinger. Det tar jeg med fremover :-) Jeg er enig med dere når det gjelder komposisjonen. Ser den absolutt. Det er det som er så utfordring i streetphotography. Ting går så utrolig rask og venter man 1 sekunde til så er kanskje bildet ødelagt så veldig utfordring å få det riktige umiddelbart på plass. Samtidig har jeg litt utstyrstrøbbel. Alt jeg lager er tatt med mitt eneste objektiv (her er det amatør deluxe altså :-) ) en 18-55 mm med ødelagt autofokus. Så løpe til objektet, manuelt stille skarp og komponere før man trykker av. Litt slitt så om noen har et gammelt objektiv som funker bedre enn mitt: selg selg :-)))

  SvarSlett
 5. Flott gatebilde, som dokumenterer været og menneskene på vei hjem, kjempebra i sort/hvitt :-)

  SvarSlett
 6. Et aldeles deilig bilde! Flott svart/hvit-miljø, fine linjer. Og så liker jeg så godt at gråtonene i franskturistenes klær speiles i trærne. Et gatefotografi som også, for min del, forteller en historie om stillhet :-)

  SvarSlett
 7. Flott bilde med god stemning.

  Egentlig litt mer hva jeg selv hadde lyst til å ta bilde av, men vanskelig når jeg ikke har vært ute før mørkets frembrudd hele uken...

  SvarSlett
 8. Synes dette bildet er nydelig. Det er stemning i det svarte og hvite.

  SvarSlett