søndag 14. juni 2015

Bjørnerot

Nå er jeg tilbake fra en fantastisk helg i Hafslos (og kanskje Norges) koseligste gjestehus: Bestebakken. Et sted som ikke bare ga en ro men også en matopplevelse utenom det vanlige. Kortreist mat, mye fra egen hage, ga en smak og sanseopplevelse som jeg sent skal glemme. Og jeg ble kjent med en nydelig liten urt som heter Bjørnerot. Bjørnerot ble allerede i middelalderen dyrket i klosterhager. Den gror vill på Sicilia. I Norge ble den glemt en hel stund før urteentusiaster fikk åpnet øyene for bjørneroten igjen. Den har en smak som kan minne om dill og fennikel og jeg smakte den i helg som puré til roastbiff. Til min store glede fikk jeg kjøpt noen planter av Lindis, Bestebakkens matmor. Jeg gleder meg å bli enda mer kjent med planten og bruksområdene og kan av hele hjertet anbefale en tur til Bestebakken.
Bjørneroten ferdig plantet


Utsikten fra Bestebakken

Jelrik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar